Wrap z tortilli z szynką i serem

Super alternatywa dla zwykłej kanapki, ten wrap smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno!


Składniki
na 2 porcje

2 placki tortilli

2 duże łyżeczki pesto,

2-4 plastry pomidora,

4-5 plastrów szynki konserwowej,

ser camembert naturalny,

szczypiorek


Przygotowanie:

Wszystkie składniki dzielimy po równo na każdy placek.
Na każdej tortilli układamy składniki wg zdjęcia poniżej.
Nacinamy od połowy w dół i składamy jak poniżej.


Na rozgrzanej patelni bez tłuszczu podgrzewamy po kilka chwil z obu stron, aby placki zrobiły się rumiane. Można użyć także np. opiekacza.


Komentarze

Pomidory faszerowane tuńczykiem

Najlepsze ciasto z jabłkami

Kiesznki z łososiem

Ciasto jesienny BIT

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec