Sałatka z gruszką, burratą i malinami

 Świetna sałatka ze świeżą, chrupiącą, zieloną roszponką, słodką gruszką, kwaśnymi malinami i delikatnym serem burrata. 


Składniki:

2 garści roszponki,

1 gruszka, 

100g malin, 

owoc granatu - 1/4 owoca

ser burrata, 

50 mi oliwy, 

20 ml octu balsamicznego, 

łyżeczka miodu, 

szczypta soli


Przygotowanie:

Do oliwy dodajemy ocet, miód i sól. Dokładnie mieszamy. 

Gruszkę obierany że skóry kroimy w plastry. Maliny myjemy. Z owocu granatu wyjmujemy pestki (oddzielmy od błony i skóry)

Na talerz wykładamy roszponkę, układamy owoce, ser, całość polewamy sosem. 



Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec