Przepysznie danie z makaronem, ciągnącymi się serami, boczkiem i parówkami. To świetny pomysł na wykorzystanie tego co akurat mamy w lodówce i gdy nie chcemy dużo czasu spędzić przy garach.
Składniki:
250 g ulubionego makaronu,
300 g sera mozzarella w wiórkach,
150 g sera topionego ementaler,
3 parówki dobrej jakości,
100 g boczku w plastrach
sól
szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
Boczek kroimy w paseczki, parówki w plastry. Podsmażamy na patelni do zarumienienia.
Makaron odsączamy z wody - makaron musi być ciepły, dodajemy na patelnię wraz z serami a następnie dokładnie mieszamy do roztopienia się serów.
Wykładamy na talerze, posypujemy posiekanym szczypiorkiem,
Komentarze
Prześlij komentarz