Makaron z serami i boczkiem

 Przepysznie danie z makaronem, ciągnącymi się serami, boczkiem i parówkami. To świetny pomysł na wykorzystanie tego co akurat mamy w lodówce i gdy nie chcemy dużo czasu spędzić przy garach.


Składniki:

250 g ulubionego makaronu,

300 g sera mozzarella w wiórkach,

150 g sera topionego ementaler,

3 parówki dobrej jakości,

100 g boczku w plastrach

sól

szczypiorek do dekoracji


Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.

Boczek kroimy w paseczki, parówki w plastry. Podsmażamy na patelni do zarumienienia.

Makaron odsączamy z wody - makaron musi być ciepły, dodajemy na patelnię wraz z serami a następnie dokładnie mieszamy do roztopienia się serów.

Wykładamy na talerze, posypujemy posiekanym szczypiorkiem,


Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec