Sałatka śledziowa w stylu meksykańskim

 Śledź z kolorowymi dodatkami: kukurydzą, czerwoną fasolą, pikantną papryczką chilli, zielonym szczypiorkiem


Składniki:

200 g śledzia w oleju, 

100 g kukurydzy konserwowej, 

100 g czerwonej fasoli, 

kawałek czerwonej papryczki chilli, 

szczypiorek około pół małego pęczka


Przygotowanie:

Kukurydzę oraz fasolę odsączamy z zalewy. 

Śledzia wyjmujemy z oleju, ale nie odsączamy z jego nadmiaru. Kroimy na małe kawałki. 

Szczypiorek oraz papryczkę drobno siekamy. 

Wszystkie składniki mieszamy razem. 


Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec