Gnocchi z kurkami

 Gnocchi z kurkami, zbielane śmietaną - to pyszny i szybki pomysł na sezonowy obiad.
Danie jednogarnkowe, gotowe w kilka chwil!

 


 

Składniki:

200 g świeżych kurek,

200 ml śmietany 30%,

250 g gnocchi,

pęczek koperku,

sól, pieprz ziołowy,

łyżka oliwy

 

 

Przygotowanie:

Kurki dokładnie oczyszczamy. 

Cebulę obieramy, kroimy w plastry. Podsmażamy na łyżce oliwy aż będzie lekko zarumieniona
Dodajemy oczyszczone kurki oraz 2-3 łyżki wody.
Dusimy na małym ogniu przez 5 minut.
Dodajemy gnocchi, zalewamy śmietaną, dodajemy dużą szczyptę soli oraz pieprzu ziołowego.
Gotujemy pod przykryciem przez 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem

 



Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros