Gnocchi z kurkami, zbielane śmietaną - to pyszny i szybki pomysł na sezonowy obiad.
Danie jednogarnkowe, gotowe w kilka chwil!
Składniki:
200 g świeżych kurek,
200 ml śmietany 30%,
250 g gnocchi,
pęczek koperku,
sól, pieprz ziołowy,
łyżka oliwy
Przygotowanie:
Kurki dokładnie oczyszczamy.
Cebulę obieramy, kroimy w plastry. Podsmażamy na łyżce oliwy aż będzie lekko zarumieniona
Dodajemy oczyszczone kurki oraz 2-3 łyżki wody.
Dusimy na małym ogniu przez 5 minut.
Dodajemy gnocchi, zalewamy śmietaną, dodajemy dużą szczyptę soli oraz pieprzu ziołowego.
Gotujemy pod przykryciem przez 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Na koniec posypujemy posiekanym koperkiem
Komentarze
Prześlij komentarz