Sałatka z makaronem orzo

 Sałatka z makartonem orzo, ogórkiem zielonym, konserwowym, natką pietruszki i szczypiorkiem. Świeża, lekka sałatka do lunchboxa ale i na imprezę.

 

Składniki:


150 g makaronu orzo (waga przed ugotowaniem),

3 ogórki zielone,

5-6 korniszonów małych,

natka pietruszki - około 3 posiekanych łyżek,

szczypiorek - pół małego pęczku,

łyżka majonezu,

sól, pieprz 

 

Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg intrukcji na opakowaniu - dokładnie odcedzamy.

Ogórki zielone obieramy ze skóry - kroimy w kostkę,

ogórki konserwowe w plastry,

Do makaronu dodajemy orógki, posiekane zioła, majonez. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros