Tortilla z indykiem i warzywami

 Ekspresowy przepis na pyszną tortillę z indykiem oraz warzywami. Pomysł na obiad lub na wynos do lunchboxa. Sycąca i szybka w przygotowaniu!

 

Składniki:

2 tortille pszenne,

200 g filetu z indyka,

opakowanie warzyw na patelnię z suszoszymi pomidorami (400g)

łyżeczka suszonych pomidorów z czoskiem,

pół łyżeczki oregano,

sól,

łyżka oliwy

2 łyżki majonezu,

kilka liści sałaty

opcjonalnie kilka plasterów papryczki jalapeno 

 

Przygotowanie:

Filet kroimy w małą kostkę, dodajemy oliwę, suszone pomidory z czosnkiem, oregano, szczyptę soli.

Podsmażamy aż filet będzie gotowy, przekładamy na talerzyk.

Na tę samą patelnię przekładamy zamrożone warzywa - smazymy mieszając około 8-10 minut co jakiś czas mieszając, pod koniec dodajemy przyprawę, która jest w mrożonce oraz filet, aby się smaki połaczyły.

Placek tortilli smarujemy majonezem, układamy sałaę oraz opcjonalnie papryczki jalapeno

Wykładamy mięso z warzywami, zawijamy dół oraz boki.
Możemy podpiec w opiekaczu lub na suchej patelni, aby placek był bardziej chrupiący. 



 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros