Ekspresowy przepis na pyszną tortillę z indykiem oraz warzywami. Pomysł na obiad lub na wynos do lunchboxa. Sycąca i szybka w przygotowaniu!
Składniki:
2 tortille pszenne,
200 g filetu z indyka,
opakowanie warzyw na patelnię z suszoszymi pomidorami (400g)
łyżeczka suszonych pomidorów z czoskiem,
pół łyżeczki oregano,
sól,
łyżka oliwy
2 łyżki majonezu,
kilka liści sałaty
opcjonalnie kilka plasterów papryczki jalapeno
Przygotowanie:
Filet kroimy w małą kostkę, dodajemy oliwę, suszone pomidory z czosnkiem, oregano, szczyptę soli.
Podsmażamy aż filet będzie gotowy, przekładamy na talerzyk.
Na tę samą patelnię przekładamy zamrożone warzywa - smazymy mieszając około 8-10 minut co jakiś czas mieszając, pod koniec dodajemy przyprawę, która jest w mrożonce oraz filet, aby się smaki połaczyły.
Placek tortilli smarujemy majonezem, układamy sałaę oraz opcjonalnie papryczki jalapeno
Wykładamy mięso z warzywami, zawijamy dół oraz boki.
Możemy podpiec w opiekaczu lub na suchej patelni, aby placek był bardziej chrupiący.
Komentarze
Prześlij komentarz