Kanapka z kiełbasą na ciepło

 Kanapka na ciepło  z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku z serem ...

Czyli pyszne śniadanie na ciepło, które przygotujemy kilka chwil.

 

 Filmik z przygotowania znajdziesz m.in. TUTAJ

[reklama, współpraca barterowa] 

Składniki:

4 kromki chleba tostowego,

Dwie łyżeczki przecieru pomidorowego, 

Kawałek cebuli, 

10 plasterków kiełbasy wiejskiej wędzonej tradycyjnie od Perkpol,

Około dwóch łyżek startego sera gouda lub mozzarella

Jajko 

Duża garść startego sera mozzarella do obtoczenia chleba

Łyżka masła


Przygotowanie:

Chleb tostowy smarujemy przecierem pomidorowym. 

Na jednej kromce układamy na nim posiekaną drobno cebulę pokrojone w plastry kiełbasę oraz trochę startego sera. 

Przykrywamy drugą kromką. 

Jajko roztrzepujemy i dodajemy ser mozzarella. 

Obtaczamy z obu stron obie kanapki.

 Smażymy na maśle z obu stron do zarumienienia się kanapek. 

Podajemy ze świeżymi warzywami takimi jak sałata pomidor ogórek.

 


 

Przepis przygotowany w opraciu o wędliny od PERKPOL.


 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros