Prosta i szybka w wykonaniu sałatka z kiełbasą krakowską serem żółtym cebulą oraz ogórkiem konserwowym. Całość uzupełnia pyszny dip koperkowy. Smaczna propozycja na imprezę sylwestrową i nie tylko.
[Reklama współpraca]
A filmik z przygotowań znajdziesz pod tym linkiem.
Składniki:
150 g kiełbasy krakowskiej od Perkpol,
150 g sera gouda
Dwa duże ogórki konserwowe
Pół czerwonej cebuli
Pęczek koperku
Duża łyżka majonezu
Łyżka jogurtu greckiego
Sól pieprz
Przygotowanie:
Kiełbasę i ser kroimy kostkę w miarę jednakowej wielkości. Ogórka konserwowego drobno kroimy. Cebula drobno siekamy. Do majonezu dodajemy jogurt grecki posiekany koperek oraz szczyptę soli i pieprzu.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy razem.


Komentarze
Prześlij komentarz