Szybka przekąska, smaczna, znana. Można eksperymentować z dodatkami.
U mnie była na majówkę jako przerwa od prac w ogródku działkowym:)
Nadaje się również na wynos na piknik - wystarczy zawinąć w "sreberko".
2 gotowe placki tortilli
duża pierś z kurczaka
dwie ulubione surówki po około 4 łyżki każdej ( ja dodałam wiosenną i z kukurydzą)
dwa sosy - czosnkowy, pomidorowy pikantny
sól, pieprz
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, obsypujemy solą, pieprzem i podsmażamy.
W misce mieszamy surówki i sosy ( ilość wg uznania ja dałam po dwie łyżki z każdego) i mieszamy.
Na placek wykładamy mix surówkowy i kurczaka, zawijamy od dołu i po bokach.
Przepis dodaję do akcji:
U mnie była na majówkę jako przerwa od prac w ogródku działkowym:)
Nadaje się również na wynos na piknik - wystarczy zawinąć w "sreberko".
Składniki:
(na dwie osoby)
2 gotowe placki tortilli
duża pierś z kurczaka
dwie ulubione surówki po około 4 łyżki każdej ( ja dodałam wiosenną i z kukurydzą)
dwa sosy - czosnkowy, pomidorowy pikantny
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, obsypujemy solą, pieprzem i podsmażamy.
W misce mieszamy surówki i sosy ( ilość wg uznania ja dałam po dwie łyżki z każdego) i mieszamy.
Na placek wykładamy mix surówkowy i kurczaka, zawijamy od dołu i po bokach.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
ja uwielbiam pakować w tortille różne sałatki, czasem z mięsem, czasem bez, możliwości jest niezliczona ilość :)
OdpowiedzUsuńLubię i owszem ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, ale zamiast kapuścianych surówek dodaję parę liści sałaty, trochę pomidora i ogórka.
OdpowiedzUsuńWersje ze świeżymi warzywami też są pyszne!:)
UsuńUwielbiam tortille, daje duże pole do popisu, można włożyć do środka co tylko się chce, pychota :)
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! Mam już pomysł na tortillę na słodko:d
UsuńSą bezapelacyjnie najlepsze na szybki obiad;)
OdpowiedzUsuńNo proszę, jakie szybkie i nieziemsko smaczne danie! Uwielbiam takie!!!
OdpowiedzUsuńAch tortille są nieziemsko smaczne i ze wszystkim możemy je dać-podać, a do tego nadają się na każdą okazję ... mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
To ja polecę jeszcze, bo dla studenckiego gotowania jak znalazł, chimichangasy. To jest tortilla z nadzieniem jakim chcesz (resztki kurczaka z obiadu, mielone, sos boloński nawet)na to garść startego sera, zawijamy w kopertę i smażymy na patelni dosłownie po 1-2 min z każdej strony. Idealny sposób na resztki, a do tego pyszne i sycące.
OdpowiedzUsuńTwoja tortilla wygląda bardzo smakowicie :) zjadlabym ze smakiem !
OdpowiedzUsuńTortilla dobra na wszystko!!!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię tortillę a zwłaszcza z kurczakiem.
OdpowiedzUsuńdomowa wersja o niebo lepsza niż "barowa" i jeszcze samemu można kombinować :)
OdpowiedzUsuń