Składniki:
szklanka mleka
pół szklanki mąki
szczypta soli
jajko
kilka filetów mintaja
3duże marchewki,
puszka pomidorów w puszcze krojonych,
2duże pietruszki,
cebula czerwona
duży kawałek pora
sól
Przygotowanie:
Mieszamy składniki na ciasto naleśnikowe. W razie potrzeby dodać odpowiednio mleka albo mąki.
Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, które maczamy w cieście i smażymy na patelni na oleju.
Warzywa obieramy. Pietruszkę i marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Por i cebulę kroimy na małe kawałki.Wszystko podsmażamy. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy pomidory w puszce.
podsmażamy jeszcze kilka minut i doprawiamy solą.
Na talerz wykładamy rybę a na nią farsz.
Najlepiej smakuje, gdy już jest zimne, po kilku godzinach jak składniki przegryzą się.
szklanka mleka
pół szklanki mąki
szczypta soli
jajko
kilka filetów mintaja
3duże marchewki,
puszka pomidorów w puszcze krojonych,
2duże pietruszki,
cebula czerwona
duży kawałek pora
sól
Przygotowanie:
Mieszamy składniki na ciasto naleśnikowe. W razie potrzeby dodać odpowiednio mleka albo mąki.
Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, które maczamy w cieście i smażymy na patelni na oleju.
Warzywa obieramy. Pietruszkę i marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Por i cebulę kroimy na małe kawałki.Wszystko podsmażamy. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy pomidory w puszce.
podsmażamy jeszcze kilka minut i doprawiamy solą.
Na talerz wykładamy rybę a na nią farsz.
Najlepiej smakuje, gdy już jest zimne, po kilku godzinach jak składniki przegryzą się.
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńTakiego dania z ryby to ja jeszcze chyba nigdy nie jadłam. Oczywiście sama uwielbiam ryby i często je robię. Nawet niedawno miałam okazję przyrządzić zapiekanego łososia z przepisu https://mowisalmon.pl/przepisy/zapiekany-losos-w-musztardowo-miodowej-marynacie-z-salatka-z-fasolki-szparagowej-i-smazona-gruszka-z-tymiankiem/ i muszę przyznać, że wyszedł pysznie.
OdpowiedzUsuń