26 grudnia 2014

Ryba po grecku w cieście naleśnikowym

Składniki:
szklanka mleka
pół szklanki mąki
szczypta soli
jajko
kilka filetów mintaja

3duże marchewki,
puszka pomidorów w puszcze krojonych,
2duże pietruszki,
cebula czerwona
duży kawałek pora
sól

Przygotowanie:
Mieszamy składniki na ciasto naleśnikowe. W razie potrzeby dodać odpowiednio mleka albo mąki.
Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, które maczamy w cieście i smażymy na patelni na oleju.

Warzywa obieramy. Pietruszkę i marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Por i cebulę kroimy na małe kawałki.Wszystko podsmażamy. Kiedy warzywa będą miękkie dodajemy pomidory w puszce.
podsmażamy jeszcze kilka minut i doprawiamy solą.

Na talerz wykładamy rybę a na nią farsz.

Najlepiej smakuje, gdy już jest zimne, po kilku godzinach jak składniki przegryzą się.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...