6 kwietnia 2015

Sałatka warstwowa z jajakiem i tuńczykiem

Składniki:
2 ogórki kiszone
2 saszetki ryżu
3 łyżki posiekanego szczypiorku
7 jajek
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
puszka groszku zielonego
2 łyżki majonezu
ok 50 ml jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Przygotowanie:
Ogórki kroimy w kostkę.
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Jajka gotujemy na twardo.
Tuńczyka i groszek odcedzamy z zalewy.
Ryż studzimy i mieszamy z majonezem, doprawiamy pieprzem.
Jajka kroimy w kostkę, dodajemy jogurt, doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy.

Na dno miski wykładamy kolejno: ogórki, ryż, szczypiorek, jajka, tuńczyk, groszek.
Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na noc, żeby się przegryzło.

Smacznego!



Wielkanocne Smaki - edycja V

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...