14 kwietnia 2016

Owsianka z porzeczkami

Owsianka zjedzona na śniadanie daje powera na cały dzień!

Składniki:
4-5 łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
szczypta soli,
porzeczki Babci ze słoiczka;)

Przygotowanie:
... jest jak zawsze banalne i szybkie...

Płatki zalewamy mlekiem wraz ze szczyptą soli i gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez ok 7 minut, następnie odstawiamy na 5, żeby naciągnęły mleka.
Wykładamy do miseczki wraz z dwiema - trzema łyżkami porzeczek w soku.



8 komentarzy:

  1. Za czarną porzeczką nie przepadam ale owsianka z jej na pewno jest smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bardzo smaczna! u mnie jutro powtórka :)

      Usuń
  2. idealne śniadanie :) zdrowe i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak porzeczki od babci to musalo byc ekstra

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. pyszne! mam jeszcze jeden słoiczek na "czarną godzinę" ;)

      Usuń
  4. Taka letnia owsianka, pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniała owsianka na śniadanie.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...