29 sierpnia 2016

Pieczona owsianka z nektarynką

Czy jest coś lepszego na śniadanie jak pełnowartościowa owsianka z owocami? Dzisiaj podana nieco inaczej niż zazwyczaj. Od dziś mam nową moją ulubioną! Polecam i Wam!

Składniki:
3 łyżki płatków owsianych górskich,
2 łyżki płatków żytnich,
garść bakali (orzechy laskowe, włoskie, pestki dyni, żurawina),
łyżeczka nasion chia,
pół nektarynki,
3/4 szklanki mleka

Przygotowanie:
Nektarynkę pokroić i plasterki. Mleko podgrzać.
Zalać nim płatki, bakalie i nasiona. Odstawić na 10 minut.
Dodać nektarynkę. Zapiekać w naczyniu żaroodpornym w rozgrzanym do 150 stopni piekarniku przez około 20-25 minut.


4 komentarze:

  1. Pieczona owsianka sprawdzi się nie tylko na śniadanie :) Jako dodatek do niej polecam również jagody goji. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. moje ulubione śniadanie,owsianka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam owsianke :) często zalewamy na noc i rano zajadam :)
    Takiej pieczonej jeszcze nie próbowałam, musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...