Składniki:
na ciasto przepis już podawałam i znajdziecie go TUTAJ
farsz:
pęczek świeżego szpinaku
10 dag sera żółtego
dwie łyżki masła
sól
Przygotowanie:
Ciasto robimy według TEGO przepisu (bez cukru waniliowego).
Szpinak myjemy. Na rozgrzane masło wrzucamy i podsmażamy do miękkości, co jakiś czas mieszając. Dodajemy sól i ser drobno pokrojony lub starty na grubych oczkach.
Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy.
Smacznego:)
uwielbiam te naleśniki.dość czesto je robie na obiad;)
OdpowiedzUsuńbuziaki
ps obserwuje
Oj tak, ja też uwielbiam naleśniki ze szpinakiem :)
OdpowiedzUsuńPychota!!! Wyglądają obłędnie!
OdpowiedzUsuńbardzo naukowe te naleśniki ;) dzięki szpinakowi wiedza z pewnością lepiej wchodzi do głowy ;)
OdpowiedzUsuń