Śledzie pod pierzynką

Tegoroczna nowość na naszym wigilijnym stole. Polecam!

Składniki:
100 g śledzia w płatach
duże jabłko
duża cebula
2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
2 łyżki majonezu

Przygotowanie:

Śledzia kroimy w grube paski. Jabłko obieramy i ścieramy na tartce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę .Mieszamy: jabłko, cebulę, papryczkę, majonez i wykładamy na śledzie.

  

Komentarze

  1. Wygląda smacznie! Wesołych Świąt! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję i również życzę Wesołych, choć mają się już ku końcowi:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec