Ciasto z jabłkami


Składniki:
1 kg jabłek
300 g mąki
150 g masła
ok 100 g cukru
jajko
łyżeczka cynamonu

Przygtowanie:
Mąkę, masło, jajko i cukier łączymy ze sobą, wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
Jabłka obieramy ze skóry, ścieramy na tartce na grubych oczkach i mieszamy z cynamonem
Na blachę (wysmarowaną wcześniej masłem i posypaną bułką) wykładamy połowę ciasta, na nie jabłka i przykrywamy pozostałym ciastem. Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 stopni o zarumienienia się ciasta.


Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec