Składniki:
5 czubatych łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
duże średnio twarde słodkie jabłko,
2 łyżki wody,
szczypta cynamonu.
Przygotowanie:
Płatki gotujemy na mleku. Odstawiamy na około 5 minut, aby wciągnęły mleko.
Jabłko obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka z niewielką ilością wody - aby się nie przypaliły. Zagrzewamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając - przez około 4 minuty. Na koniec dodajemy cynamon.
Pakujemy w słoiczek na przemian owsiankę i jabłka.
5 czubatych łyżek płatków owsianych górskich,
pół szklanki mleka,
duże średnio twarde słodkie jabłko,
2 łyżki wody,
szczypta cynamonu.
Przygotowanie:
Płatki gotujemy na mleku. Odstawiamy na około 5 minut, aby wciągnęły mleko.
Jabłko obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do rondelka z niewielką ilością wody - aby się nie przypaliły. Zagrzewamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając - przez około 4 minuty. Na koniec dodajemy cynamon.
Pakujemy w słoiczek na przemian owsiankę i jabłka.
Pyszne i pożywne drugie śniadanie:)
OdpowiedzUsuńPyszne i pożywne drugie śniadanie:)
OdpowiedzUsuńLubię owsianki tak samo jak jabłka, ale jakoś połączenie tych dwóch nie jest moim ulubionym
OdpowiedzUsuń