Likier krówkowy

Długo zbierałam się z jego zrobieniem, chociaż jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Ale w końcu jest! Świetnie prezentuje się w mojej nowej karafce, a smakuje jeszcze lepiej. Na spotkania z kumpelkami w sam raz!

Składniki:
puszka krówki - masy kajmakowej,
250-300 ml wódki.

Przygotowanie:
Powyższe składniki łączymy ze sobą z pomocą miksera.

Konsystencja jest lekko gęsta - jak na likier przystało;)

Komentarze

  1. fajnie wygląda, co prawda wypić bym nie wypiła, ale do polania lodów musi być pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec