Wiem wiem.... kwiecień to nie sezon na maliny. Ale musiałam - tak pięknie wyglądały i smakują też dobrze ;)
Dziś na śniadanie polecam pyszną jaglankę ze słodkimi malinami i chrupiącymi płatkami migdałów.
Składniki:
4 łyżki płatków jaglanych,
1/2 szklanki mleka,
łyżka wiórków kokosowych,
łyżka miodu,
kilka malin,
płatki migdałów do posypania.
Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem wraz z wiórkami i miodem. Gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez około 5-7 minut, aż zacznie gęstnieć.
Wykładamy do miseczki, dekorujemy malinami oraz płatkami migdałów.
Dziś na śniadanie polecam pyszną jaglankę ze słodkimi malinami i chrupiącymi płatkami migdałów.
Składniki:
4 łyżki płatków jaglanych,
1/2 szklanki mleka,
łyżka wiórków kokosowych,
łyżka miodu,
kilka malin,
płatki migdałów do posypania.
Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem wraz z wiórkami i miodem. Gotujemy na małym ogniu co jakiś czas mieszając przez około 5-7 minut, aż zacznie gęstnieć.
Wykładamy do miseczki, dekorujemy malinami oraz płatkami migdałów.
A ja z innej beczki. Czy masz może przepis na ciasto drożdżowe nadające się na bułeczki z owocami? Mam na myśli wiśnie albo jagody. Ale ciasto koniecznie drożdżowe.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Nie robiłam jeszcze z owocami. Ale jeśli miałabym robić to zrobiłabym takie ja te w linku poniżej z budyniem- tylko mniej budyniu a na to owoce.
Usuńhttps://lena-gotuje.blogspot.com/search/label/drożdżówki i pączki?m=0
Dzięki. Nie miałem żadnego przepisu to teraz mam nadmiar... Jak juz coś wybiorę i zrobię to dam znać co mi wyszło.
UsuńPozdrawiam
Świetny przepis na pyszne śniadanko!
OdpowiedzUsuń