Deser z serii MEGA! Chrupiący z wierzchu, delikatny w środku, mocno owocowy na końcu!
Składniki:
8 dużych truskawek,
20 g budyniu (pół opakowania),
200 ml mleka,
łyżeczka cukru,
4 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie:
Budyń gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu dodając łyżeczkę cukru.
Truskawki kroimy w plastry. Układamy na dnie kokilek, przykrywamy budyniem, posypujemy płatkami migdałów.
Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 15 min
Składniki:
8 dużych truskawek,
20 g budyniu (pół opakowania),
200 ml mleka,
łyżeczka cukru,
4 łyżki płatków migdałowych
Przygotowanie:
Budyń gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu dodając łyżeczkę cukru.
Truskawki kroimy w plastry. Układamy na dnie kokilek, przykrywamy budyniem, posypujemy płatkami migdałów.
Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 15 min
Szkoda, że nie pokazałaś jak danie wygląda w środku. Sama dziś spróbuję :)
OdpowiedzUsuńTak szybko został zjedzony, że nie zdążyłam ;)
UsuńPysznie wygląda ten przepis! Zaskoczę nim żonę :)
OdpowiedzUsuń:) proszę o informację jak wrażenia ;)
Usuń