Truskawki zapiekane pod budyniem

Deser z serii MEGA! Chrupiący z wierzchu, delikatny w środku, mocno owocowy na końcu!






Składniki:
8 dużych truskawek,
20 g budyniu (pół opakowania),
200 ml mleka,
łyżeczka cukru,
4 łyżki płatków migdałowych

Przygotowanie:
Budyń gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu dodając łyżeczkę cukru.
Truskawki kroimy w plastry. Układamy na dnie kokilek, przykrywamy budyniem, posypujemy płatkami migdałów.
Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 15 min



Komentarze

  1. Szkoda, że nie pokazałaś jak danie wygląda w środku. Sama dziś spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak szybko został zjedzony, że nie zdążyłam ;)

      Usuń
  2. Pysznie wygląda ten przepis! Zaskoczę nim żonę :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz