Przekąska z grillowaną cukinią i świeżymi pomidorami. Dodatek obiadowy, do mięsa na grilla, ale także jako przekąska.
Składniki:
średniej wielkości cukinia,
2 pomidory czerwone,
2 pomidory żółte,
ser pleśniowy,
łyżeczka oleju,
pół łyżeczki oregano,
szczypta bazylii,
szczypta soli morskiej
Przygotowanie:
Olej mieszamy z przyprawami.
Cukinię dokładnie myjemy, kroimy pod lekkim ukosem na plastry o grubości ok 1 cm. Smarujemy przyprawami. Grillujemy po około 1,5-2 minut z każdej strony.
Pomidory kroimy na grubsze plastry. Ser w cienkie plasterki
Pomidory układamy na talerzu na nich kładziemy cukinię i ser.
Możemy podać razem ze świeżą bazylią lub dipem jogurtowym/czosnkowym/ziołowym.
Składniki:
średniej wielkości cukinia,
2 pomidory czerwone,
2 pomidory żółte,
ser pleśniowy,
łyżeczka oleju,
pół łyżeczki oregano,
szczypta bazylii,
szczypta soli morskiej
Przygotowanie:
Olej mieszamy z przyprawami.
Cukinię dokładnie myjemy, kroimy pod lekkim ukosem na plastry o grubości ok 1 cm. Smarujemy przyprawami. Grillujemy po około 1,5-2 minut z każdej strony.
Pomidory kroimy na grubsze plastry. Ser w cienkie plasterki
Pomidory układamy na talerzu na nich kładziemy cukinię i ser.
Możemy podać razem ze świeżą bazylią lub dipem jogurtowym/czosnkowym/ziołowym.
Komentarze
Prześlij komentarz