Owsianka z masłem orzechowym i morelami

Sycąca i pożywna owsianka z masłem orzechowym zrobionym w 100% z orzechów bez dodatków, odrobiną miodu i słonecznymi morelami.


Składniki:
3-4 łyżki płatków owsianych górskich,
łyżeczka miodu,
ok 100-150 ml mleka,
łyżka masła orzechowego,
2 morele

Przygotowanie:
Płatki zalewamy mlekiem - w zależności od tego jak dużo mleka w owsiance lubicie od 100 do 150 ml. dodajemy miód, mieszamy i podgrzewamy przez około 2-3 minuty. 
Przekładamy do miseczki, dodajemy masło orzechowe (u mnie 100% orzechów - z kawałkami orzechów) oraz pokrojoną na ćwiartki morelę.

Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec