Przekąska z ciasta francuskiego z salami i pomidorem

 Szybka przekąska z serem mozzarella, lekko pikatnymi plastrami salami oraz słodkimi pomidorkami.


Składniki:

2 op. ciasta francuskiego,

300 g sera mozzarella tartego,

kilka pomidorków koktajlowych,

80 g salami z papryką,

bazylia do ozdoby


Przygotowanie:

Ciasto dzielimy na 12 części każdy, układamy na papierze do pieczenia na blasze.

Posypujemy startym serem mozzarella, układamy po plasterku salami i przekrojone na pół pomidory.

Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10 minut.

Podajemy ze ozdobione świeżą bazylią.



Komentarze

  1. Smakowite. Uwielbiam ciasto francuskie pod każdą postacią, na słodko i słono. :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec