Szybkie w przygotowaniu ciasteczka francuskie z gorzką czekoladą, posypane cukrem pudrem.
Składniki:
2 płaty gotowego ciasta francuskiego,
ok 120 g gorzkiej czekolady,
jajko,
cukier puder
Przygotowanie:
Ciasto francuskie dzielimy na pół. Na każdej połowie wycinamy trójkąty.
Możemy także przedzielić na trzy części wzdłuż długiej krawędzi - wtedy ciasteczka będą mniejsze.
Na każde kawałek kładziemy po kawałku czekolady.
Zawijamy w rulon, tworząc małe rogaliki.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-23 minuty, aż będą zarumienione.
Gdy lekko ostygną posypujemy cukrem pudrem.
Przepyszny widok! od razu chciałoby się zjeść do kawy.
OdpowiedzUsuń:) małe ciasteczka są w raz do kawki ;)
UsuńWarto poświęcić czas i je zrobić.
OdpowiedzUsuń