Ciasteczka francuskie z czekoladą

 Szybkie w przygotowaniu ciasteczka francuskie z gorzką czekoladą, posypane cukrem pudrem.



Składniki:

2 płaty gotowego ciasta francuskiego,

ok 120 g gorzkiej czekolady,

jajko,

cukier puder


Przygotowanie: 

Ciasto francuskie dzielimy na pół. Na każdej połowie wycinamy trójkąty.

Możemy także przedzielić na trzy części wzdłuż długiej krawędzi - wtedy ciasteczka będą mniejsze.

Na każde kawałek kładziemy po kawałku czekolady.



Zawijamy w rulon, tworząc małe rogaliki.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-23 minuty, aż będą zarumienione.
Gdy lekko ostygną posypujemy cukrem pudrem.



Komentarze

  1. Przepyszny widok! od razu chciałoby się zjeść do kawy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Warto poświęcić czas i je zrobić.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec