Papryka faszerowana serkiem i łososiem

 Podłużna, słodka, czerwona papryka faszerowana serkiem i łososiem to świetna propozycja na przekąski imprezowe!



Składniki:

dwie podłużne czerwone papryki,

100 g wędzonego w plastrach łososia lub pstrąga łososiowego,

150 g sera sałatkowego,

170 g serka śmietankowego kanapkowego,

pęczek szczypiorku,

pieprz


Przygotowanie:

Z papryki odcinamy kawałek góry - aby usunąć nasiona.
Serki mieszamy razem z łososiem pokrojonym na małe kawałki, dodajemy pieprz do smaku.
Faszerujemy papryki - dobrze dociskając, aby całe się wypełniły - ułatwi to nam długa łyżka.
Możemy także przekroić paprykę na pół.

Odkładamy na 30 minut do lodówki (lub na noc).
Kroimy w około centymetrowe kawałki.


Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec