Podłużna, słodka, czerwona papryka faszerowana serkiem i łososiem to świetna propozycja na przekąski imprezowe!
Składniki:
dwie podłużne czerwone papryki,
100 g wędzonego w plastrach łososia lub pstrąga łososiowego,
150 g sera sałatkowego,
170 g serka śmietankowego kanapkowego,
pęczek szczypiorku,
pieprz
Przygotowanie:
Z papryki odcinamy kawałek góry - aby usunąć nasiona.
Serki mieszamy razem z łososiem pokrojonym na małe kawałki, dodajemy pieprz do smaku.
Faszerujemy papryki - dobrze dociskając, aby całe się wypełniły - ułatwi to nam długa łyżka.
Możemy także przekroić paprykę na pół.
Odkładamy na 30 minut do lodówki (lub na noc).
Kroimy w około centymetrowe kawałki.
Pięknie wygląda i na pewno tak samo smakuje
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPyszne papryczki na przekąskę. Robiłam podobne na domową imprezę. :)
OdpowiedzUsuń