Filety w płatkach kukurydzianych

 Chrupiące, pieczone filety z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych.
Szybki i smaczny obiad dla małych i dużych ;) To także super pomysł na ciepłą przekąskę.



Składniki:

600 g filetów z kurczaka,

ok 80 -90 g płatków kukurydzianych,

duże jajko,

łyżka mleka,

sól


Składniki:

Filety dzielimy na dwie - trzy części i lekko rozklepujemy, posypujemy z obu stron solą.
Jajko roztrzepujemy, wlewamy mleko.
Dodajemy filety, mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
Płatki kukurydziane lekko rozkruszamy.
Panierujemy każdy filet z obu stron.

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut.
Najlepiej podawać zaraz po upieczeniu - będą wtedy idealnie chrupiące.

 


Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec