Chrupiące, pieczone filety z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych.
Szybki i smaczny obiad dla małych i dużych ;) To także super pomysł na ciepłą przekąskę.
Składniki:
600 g filetów z kurczaka,
ok 80 -90 g płatków kukurydzianych,
duże jajko,
łyżka mleka,
sól
Składniki:
Filety dzielimy na dwie - trzy części i lekko rozklepujemy, posypujemy z obu stron solą.
Jajko roztrzepujemy, wlewamy mleko.
Dodajemy filety, mieszamy i odstawiamy na 30 minut.
Płatki kukurydziane lekko rozkruszamy.
Panierujemy każdy filet z obu stron.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 20 minut.
Najlepiej podawać zaraz po upieczeniu - będą wtedy idealnie chrupiące.
Komentarze
Prześlij komentarz