Chlebek na bazie z twarogu, płatków owsianych, siemienia lnianego, z dodatkiem słodkiej żurawiny. Przygotowanie jest banalnie proste i szybkie.
Sprawdź też przepis na chleb twarogowy z pestkami dyni.
Składniki:
500 g twarogu półtłustego,
4 jajka M,
duża szczypta soli,
łyżeczka proszku do pieczenia,
50 g siemienia lnianego,
250 g płatków owsianych górskich,
100 g suszonej żurawiny
Przygotowanie:
Do twarogu dodajemy jajka, sól, proszek do pieczenia, siemię lniane, płatki owsiane. Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy żurawinę i mieszamy (nie blendujemy).
Do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy masę.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 55 minut.
Po tym czasie wyjmujemy chlebek z piekarnika i studzimy na kratce.
Smacznego! ;)
Komentarze
Prześlij komentarz