Bananowo - kokosowe małe słodkości

Słodkie małe ciasteczka z bananów,wiórków kokosowych obtoczonych w gorzkiej czekoladzie z orzechami. Małe słodkości do popołudniowej kawy:)

 


Składniki:

2 dojrzałe banany,

100 g wiórków kokosowych,

ok 150 g gorzkiej czekolady (u mnie 80%),

2-3 łyżki mleka,

40 g orzechów np. migdałów

 

Przygotowanie:

Dojrzałe banany rozdrabniamy za pomocą widelca, dodajemy wiórki kokosowe i dokładanie mieszamy. Formujemy kulki.

Orzechy siekamy lub rozdrabniamy, ale tak, żeby były wyczuwalne kawałki.

Czekoladę roztapiamy, dodajemy mleko oraz orzechy - mieszamy.

Każdą kulkę obtaczamy w czekoladzie.


 

Wstawiamy do lodówki na min godzinę. 

Smacznego! ;)


Komentarze