Śniadaniowy naleśnik z dodatkiem twarogu ze szczypiorkiem to opcja śniadania, który nasyci na długo.
Sprawdź też TEN PRZEPIS na hitowy wrap z serka wiejskiego.
Składniki:
1 op. serka wiejskiego,
1 jajko,
sól,
100 g sera twarogowego półtłustego,
pół pęczku szczypiorku,
2 łyżki jogurtu greckiego,
łyżeczka majonezu,
garść rukoli,
mały ogórek gruntowy
Przygotowanie:
Szczypiorek siekamy.
Do serka wiejskiego dodajemy jajko oraz szczyptę soli - blendujemy kilka chwil.
Piekarnik ustawiamy na grzanie góra - dół na 200 stopni.
Blachę do pieczenia smarujemy lekko oliwą, dzięki temu lepiej jak się odklei placek po upieczeniu.
Wykładamy na blachę - rozprowadzamy na kształt prostokąta, posypujemy częścią szczypiorku.
Pieczemy ok 15-20 minut do zarumienienia.
Do twarogu dodajemy pozostały szczypiorek, jogurt grecki, majonez, sól, pieprz - mieszamy.
Na placku układamy twaróg, rukolę oraz pokrojonego w paski ogórka, Składamy na pół lub zwijamy w rulon.
Komentarze
Prześlij komentarz