Kalafiorowa z Frosta z serem mozzarella

 Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w bardzo oryginalny i smaczny sposób. 

Przygotowanie z banalnie proste zajmie ci kilka chwil. 

Dodatkowo  jest to danie jednogarnkowe. 


[reklama]

 

Filmik z przygotowania znajdziesz na INSTAGRAMIE i TIK-TOKU 

 

Składniki 

mrożonka Frosta zupa kalafiorowa 400g,

200 g gnocchi,

100 ml śmietanki 30%,

250 ml bulionu 

50 g sera mozzarella 

świeża natka pietruszki do posypania 

łyżka oleju 


Przygotowanie 

Na patelnię dodajemy olej. Następnie mrożonka Frosty zupa kalafiorowa. 

Przez chwilę podsmażane na średnim ogniu. 

Następnie zalewam bulionem, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 5 minut.

Po tym czasie dodajemy gnocchi. Dusimy na małym ogniu przez około 7 minut. 

Dodajemy ser z ser mozzarella i śmietankę. 

Trzymamy na małym ogniu jeszcze przez około dwie minuty. 

Kalafior powinien być jeszcze lekko chrupki a pozostałe warzywa idealnie miękkie.

Podajemy ze świeżą natką pietruszki lub koperkiem.

Możemy zjeść jako samodzielnie danie lub jako dodatek do mięs. 

Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros