Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w bardzo oryginalny i smaczny sposób.
Przygotowanie z banalnie proste zajmie ci kilka chwil.
Dodatkowo jest to danie jednogarnkowe.
[reklama]
Filmik z przygotowania znajdziesz na INSTAGRAMIE i TIK-TOKU
Składniki
mrożonka Frosta zupa kalafiorowa 400g,
200 g gnocchi,
100 ml śmietanki 30%,
250 ml bulionu
50 g sera mozzarella
świeża natka pietruszki do posypania
łyżka oleju
Przygotowanie
Na patelnię dodajemy olej. Następnie mrożonka Frosty zupa kalafiorowa.
Przez chwilę podsmażane na średnim ogniu.
Następnie zalewam bulionem, przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 5 minut.
Po tym czasie dodajemy gnocchi. Dusimy na małym ogniu przez około 7 minut.
Dodajemy ser z ser mozzarella i śmietankę.
Trzymamy na małym ogniu jeszcze przez około dwie minuty.
Kalafior powinien być jeszcze lekko chrupki a pozostałe warzywa idealnie miękkie.
Podajemy ze świeżą natką pietruszki lub koperkiem.
Możemy zjeść jako samodzielnie danie lub jako dodatek do mięs.

Komentarze
Prześlij komentarz