Makaron z czerwonym pesto

 Pomysł na szybki, łatwy i przepyszny obiad czyli makaron spaghetti z Pesto Rosso, dodatkiem małej mozzarelli, pomidorów koktajlowych oraz świeżej bazylii.

filmik z przygotowania możesz zobaczyć TUTAJ

 

[reklama, współpraca reklamowa] 

 

Składniki:

ok 200 g makaronu spaghetti Barilla,

3-4 łyżeczki pesto Rosso Barilla,

kilka kulek mini mozzarella,

kilka pomidorków koktajlowych,

listki świeżej bazylii

 

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie - około 10 minut.

Odcedzamy, dodajemy czerwone pesto - mieszamy.

Wykładamy na talerze, dodajemy ser mozzarella, pomidorki i kilka listów bazylii.


Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Sałatka z kurczakiem gyros