5 stycznia 2014

Pierogi mięsne

Pierogi z mięsem - przepis mamy :)

składniki i przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ.
z tym, że przy takiej ilości mięsa - ilość mąki zwiększamy do 1kg.

składniki na farsz:

  • 1kg szynki
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 10 pieczarek
  • cebula
  • sól, pieprz.


Przygotowanie:

Mięso gotujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim aż będzie miękki.
Gdy mięso będzie gotowe - studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.

Pieczarki i cebulę drobno kroimy w kostkę podsmażamy na patelni.
Dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i nadziewamy farszem ciasto na pierogi.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Hmm, a u mnie też pierogi - tu - http://babuni-blog49.blog.onet.pl/ :))
    Bardzo lubię pierogi.

    Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...