Pierogi z mięsem - przepis mamy :)
składniki i przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ.
z tym, że przy takiej ilości mięsa - ilość mąki zwiększamy do 1kg.
składniki na farsz:
Przygotowanie:
Mięso gotujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim aż będzie miękki.
Gdy mięso będzie gotowe - studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Pieczarki i cebulę drobno kroimy w kostkę podsmażamy na patelni.
Dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i nadziewamy farszem ciasto na pierogi.
składniki i przepis na ciasto znajdziecie TUTAJ.
z tym, że przy takiej ilości mięsa - ilość mąki zwiększamy do 1kg.
składniki na farsz:
- 1kg szynki
- 2 liście laurowe
- 3 ziela angielskie
- 10 pieczarek
- cebula
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
Mięso gotujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim aż będzie miękki.
Gdy mięso będzie gotowe - studzimy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Pieczarki i cebulę drobno kroimy w kostkę podsmażamy na patelni.
Dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy i nadziewamy farszem ciasto na pierogi.
Smacznego!
Hmm, a u mnie też pierogi - tu - http://babuni-blog49.blog.onet.pl/ :))
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pierogi.
Pozdrawiam cieplutko.