Faszerowane jajka w skorupce

Składniki:
4 jajka
1 pieczarka
1cm kawałek pora
łyżka startego sera żółtego
łyżeczka majonezu
sól, pieprz do smaku
bułka tarta
margaryna

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu i ostudzeniu, jednym pewnym ruchem dzielimy jajko na dwa. Można to zrobić trzymając jajko w ręku na grubej ścierce i ostrzem noża przeciąć.
Sprawa nie jest łatwa, skorupka oczywiście nie wyjdzie idealnie równa, ale należy uważać, żeby kawałki skorupy nie były w jajku i oczywiście, żeby się nie skaleczyć;)
Ostrożnie wyjmujemy jajko ze skorpuki do miski. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę pieczarkę, por, ser, majonez, przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Farsz nakładamy do skorupek. Wierzch obtaczamy w bułce tartej. Smażymy ok 3 minut na średnim ogniu na margarynie.

Smacznego!


Komentarze

Prześlij komentarz