2 maja 2016

Roladki z ciasta francuskiego

Składniki:
ciasto francuskie 300g,
ser mozzarella 150g,
4 plastry ulubionej szynki,
duża łyżka przecieru pomidorowego,
suszona bazylia,
jajko

Przygotowanie:
Ciasto francuskie smakujemy przecierem pomidorowym, posypujemy trochę bazylią, startym serem i kładziemy plastry szynki.
Zawijamy wzdłuż długiej krawędzi.
Kroimy na kawałki ok 1,5-2cm.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy ok 20minut w temp.200 stopni.



Podajemy z sosem czosnkowym.

6 komentarzy:

  1. wolę z ciasta drożdżowego, ale i tymi bym nie pogardziła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oo super pomysł!:)z ciasta drożdżowego to takie fajne mini zakręcone pizze można zrobić! :)

      Usuń
    2. ja wolę, bo jednak francuskie ciasto często powoduje u mnie zgagę :)
      a drożdżowe też się kupuje w arkuszu więc bardzo prosto :)
      tutaj moja wariacja na podobny sposób jak u Ciebie http://zaklecienaszczescie.blogspot.com/2014/08/pizza-rolls-salami-i-bekonowe-szybka.html

      Usuń
  2. szybki i przydatny przepis w razie niespodziewanych gości :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...