4 listopada 2016

Kubuś bez pieczenia

Bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Mięciutkie dzięki biszkoptom. Z lekko wyczuwalnym bananowym posmakiem, a całość idealnie uzupełnia gorzka czekolada.

Składniki:
2 opakowania biszkoptów po 180 g

900 ml soku typu Kubuś marchewkowo - bananowego
3 budynie waniliowe bez cukru
2 łyżki cukru
2 łyżki masła

2 duże śmietany 30%
3 śnieżki
1/4 szklanki cukru pudru

80 g startej gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
W 250 ml soku rozrabiamy budynie. Resztę zagotowujemy wraz z cukrem i masłem.
Dodajemy rozrobione budynie do soku i mieszamy aż nam zgęstnieje.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pierwsza warstwę biszkoptów, następnie wykładamy masę Kubusiowa i drugą warstwę biszkoptów.
Odstawiamy do ostygnięcia.

Śmietanę ubijamy wraz z cukrem pudrem i śnieżkami. Wykładamy na biszkopty. Posypujemy czekoladą.
Wkładamy do lodówki na min. 12 godzin.



6 komentarzy:

  1. Ale wspaniałe ciacho! Idealne do niedzielnej kawy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moze i fajny ten przepis ale po co ta chemia wb postaci sniezki sama smietana nie wystarczy ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Śnieżka utrzymuje konsystencję śmietany 😊

      Usuń
  3. dwie "duże" śmietany tzn. ile ml.?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...