Mam nadzieję, że wczorajszy dzień był dla wszystkich udany. Mój z pewnością tak. Mam nadzieję, że już jutro będę mogła podzielić się z Wami fotkami dań jakie były na moim świątecznym stole.
Na dzisiejsze śniadanie proponuję coś nieco lżejszego. Kanapkę z wafla ryżowego.
Składniki:
2 wafle ryżowe
1 jajko
plasterek sera
plasterek ulubionej wędliny
opcjonalnie: sos tatarski, przecier pomidorowy
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Ser i wędlinę przekrawamy na pół i układamy na waflach. Jajka kroimy w plastry i również układamy.
Opcjonalnie możemy polać sosem tatarskim i przecierem pomidorowym.
Ja, żeby było ciekawiej ułożyłam "buźkę". Nie tylko dla dzieci musimy robić takie małe zabawne kanapeczki!:)
Smacznego:)
Lenko cudowne są te Twoje buźki z kanapek. Muszę Ci jednak powiedzieć, że ja w tym roku tak bardzo się nie obżarłam, bo już przed tym byłam jakaś nie taka.
OdpowiedzUsuńCzekam na Twój świąteczny stół. :)
Pozdrawiam serdecznie.
Ja niestety najadłam się do syta, a nawet trochę bardziej jeśli jest to możliwe...:p
UsuńNa waflach ryżowych najbardziej smakuje mi pasta z wędzonej makreli. A propos dzieki że mi przypomniałaś, dawno jej nie robiłam i muszę to nadrobić
OdpowiedzUsuńProszę bardzo:) może dasz ją też na bloga na waflach ryżowych:D
Usuń