Kawa mrożona

Najprostszy, najszybszy pomysł na kawę mrożoną. Tego lata idealnym dodatkiem do czytanej książki jest właśnie ona. Nic dodać nic ująć.

Składniki:

kawa espresso
łyżeczka cukru (opcjonalnie)
100 ml mleka zimnego
kostki lodu

Przygotowanie:

Do zimnej kawy espresso wlewamy mleko i cukier. Mieszamy. Wrzucamy kostki lodu. Delektujemy się smakiem.







Komentarze

  1. Ooo tak, nic dodać, nic ująć. Napój idealny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie byłoby, gdyby kostki losu były zrobione z kawy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A widziałam też takie opcje, ale ich nie testowałam:)

      Usuń
  3. szybko i pysznie.
    lubię takie kawowe ekspresje.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec