Knedle z truskawkami

Składniki:
500 g ugotowanych ziemniaków,
250g mąki pszennej,
2 łyżki ziemniaczanej,
2 jajka,
sól,
300-400 g truskawek

Przygotowanie:
Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąki,jajko, szczyptę soli. Zagniatamy na ciasto.
Nabieramy trochę,wykładamy na środek truskawkę,po czym zlepiamy tak, żeby nie wypłynęła podczas gotowania.
Gotujemy na średnim ogniu w osolonej wodzie do wypłynięcia. 

Podajemy ze śmietaną.





Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec