Kulki z mięsa mielonego z warzywami - kolorową papryką, pomidorami, cebulą, cukinią, pieczarkami, ogórkami, w lekko słodko - pikantnym sosie. Duża porcja! Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego, 2 papryki czerwone, 2 papryki żółte, średnia cukinia, 2 duże cebule, 250g pieczarek, 10 ogórków konserwowych tzw. korniszonów, pomidory w puszce, 3/4 szklanki ketchupu łagodnego (u mnie z pomidorów malinowych), 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, sól, pieprz, czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku, łyżeczka czosnku w proszku - lub ząbek świeżego, 2 jajka, 4 płaskie łyżki bułki tartej, masło. Przygotowanie: Do mięsa dodajemy łyżeczkę soli, słodką paprykę w proszku, szczyptę pieprzu, czosnek (świeży należy przecisnąć przez praskę) , jajka oraz bułkę tartą. Mieszamy razem aż się wszystko dobrze połączy. Formujemy kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z łyżką masła. Podsmażamy na średnim ogniu przez około 5 minut, aż kulki będą zarumienione...
Apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńJadłam waniliowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Smaczny.
OdpowiedzUsuńAle ten skład :(
no skład wiadomo, sama chemia... ale ja lubię czasami spróbować takich nowości z gotowców.
UsuńRzeczą oczywistą powinno być, że nie jada się tego co dziennie, tylko raz na jakiś czas:)
A dla był to zupełny niewypał! Okropnie słodki i ma chemiczny smak :/ Na pewno już nigdy go nie kupię :/
OdpowiedzUsuńmuszę spróbować, wygląda całkiem apetycznie :)
OdpowiedzUsuńTen waniliowy był według mnie pyszny, ale jakoś nie kusi mnie, żeby spróbować innych ;)
OdpowiedzUsuń