Zupa ogórkowa

Składniki:
1 litr wywaru warzywnego,
0,5 kg ogórków kiszonych,
1 marchewka,
kilka ziemniaków,
łyżeczka posiekanego koperku,
pieprz

Przygotowanie:
Ogórki obieramy ze skóry i ścieramy na drobnych oczkach.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach.
Gotujemy w wywarze około 20minut, aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec dodajemy ogórki, przyprawiamy pieprzem i gotujemy jeszcze kilka minut.
Posypujemy koperkiem.


Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec