Deser bueno
Deserki w małych pojemniczkach, z serkiem mascarpone, nasączonymi biszkoptami oraz kawałkami batonów typy kinder bueno. Szybki i łatwy w przygotowaniu. Z podanych ilości wychodzi 12 deserków, pojemność pojemników 120 ml. Składniki: 500 g sera mascarpone, 250 g jogurtu typu greckiego, 2 łyżki cukru, 2 kieliszki likieru typu sheridan (kawowy) - mozna pominąć, 12 biszkoptów okrągłych 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, woda batony typu Kinder Bueno (12 małych części) Przygotowanie: Do sera mascarpone dodajemy jogurt, cukier, likier. Miksujemy przez chwilę do połączenia się składników. Kawę zalewamy ciepłą wodą - ok 100 ml. Każdy biszkopt dzielimy na pół. Na dno pojemniczka układamy kolejno: nasączone pół biszkoptu, łyżkę kremu, kolejną część biszkoptu, łyżkę kremu, na wierzchu układamy po kawałku batonika. Całość chłodzimy min. 2 godziny, a najlepiej całą noc.
Ale bym sie napila takiej lemoniady :0 Ale za to nigdy nie rozumiałam fenomenu Fish&Chips :)
OdpowiedzUsuńLemoniada super orzeźwiała w te upalne dni! a jak się nigdy nie zastanawiałam na tym fish&chips;) lubię po prostu jeść ryby nad morzem - bo tam jakoś inaczej smakują niż w Łodzi :)
UsuńŁadne krajobrazy :)
OdpowiedzUsuńOj bardzo ładnie jest w Gdańsku! :) <3
UsuńBardzo lubie to miasto😀A i kulinarnie chyba wyjazd całkiem udany!
OdpowiedzUsuńTak kulinarnie całkiem udany:)i z chęcią pojadę tam jeszcze :)
Usuń