Fajna lekko chrupiąca przekąska, zdrowa alternatywa dla chipsów, paluszków czy solonych orzeszków. Robiłam pierwszy raz, ale z pewnością nie ostatni!
Składniki:
250g ciecierzycy,
łyżeczka soli,
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
łyżeczka chilli w proszku
Przygotowanie:
Ciecierzycę moczymy w wodzie całą noc. Odsączamy i przelewamy zimną wodą.
Gotujemy około 30-40 minut. Pod koniec dodajemy sól.
Odcedzamy.
Wkładamy do miseczki i dokładnie posypujemy przyprawiamy.
Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 10minut.
Składniki:
250g ciecierzycy,
łyżeczka soli,
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku,
łyżeczka chilli w proszku
Przygotowanie:
Ciecierzycę moczymy w wodzie całą noc. Odsączamy i przelewamy zimną wodą.
Gotujemy około 30-40 minut. Pod koniec dodajemy sól.
Odcedzamy.
Wkładamy do miseczki i dokładnie posypujemy przyprawiamy.
Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku 10minut.
pyszności, taką przekąskę można podjadać z apetytem przez cały dzień :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię, choć muszę uważać by nie zjeść za dużo, bo jest mi potem okropnie ciężko. Więc wymyśliłam sobie, że jem ją jedynie jako dodatek do sałatki.
OdpowiedzUsuń