Dzisiaj dwie propozycje na dodatki obiadowe do mięs, ale również pasująca do ryby - surówka z marchewki. Szybkie i banalnie łatwe w przygotowaniu.
Składniki:
1.mizeria
ogórek zielony,
2-3 łyżki śmietany
szczypta soli i pieprzu
2. surówka z marchewki i jabłka
jedno średniej wielkości jabłko
2 duże marchewki,
szczypta białego pieprzy
Przygotowanie:
1. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na kilka minut, aby puścił wodę.
Dodajemy śmietanę, pieprz i mieszamy.
2. Jabłko i marchewkę obieramy, a następnie ścieramy na grubych oczkach na tartce. Dodajemy szczyptę pieprzu i mieszamy.
Składniki:
1.mizeria
ogórek zielony,
2-3 łyżki śmietany
szczypta soli i pieprzu
2. surówka z marchewki i jabłka
jedno średniej wielkości jabłko
2 duże marchewki,
szczypta białego pieprzy
Przygotowanie:
1. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na kilka minut, aby puścił wodę.
Dodajemy śmietanę, pieprz i mieszamy.
2. Jabłko i marchewkę obieramy, a następnie ścieramy na grubych oczkach na tartce. Dodajemy szczyptę pieprzu i mieszamy.
surówkę z marchewki zawsze chętnie zjem:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię i często robię obie surówki :)
OdpowiedzUsuń