Pudding chia czekoladowy z jabłkiem

Składniki:
3/4 szklanki mleka,
łyżeczka kakao,
pół łyżeczki miodu
3 łyżeczki nasion chia,
1 średniej wielkości jabłko

Przygotowanie:
Mleko podgrzewamy razem z kakao i miodem. Dodajemy nasiona. Przelewamy do szklanki i mieszamy.
Gdy ostygnie wstwiamy na noc do lodówki wcześniej jeszcze raz zamieszać.
Jabłko obieramy i kroimy na małe kawałki. Próżymy do miękkości (można dodać łyżkę wody).
Wykładamy ciepłe na pudding.
Opcjonalnie można posypać cynamonem.


Komentarze

  1. W sumie takich smakołyków jeszcze nie miałem nigdy okazji jeść, ale zapowiadają się nadzwyczaj smacznie. Ja również jestem wielkim zwolennikiem gorącej czekolady z https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/napoje-i-koktajle/goraca-czekolada-jak-ja-zrobic/ i nie ma dla mnie znaczenia jaka jest pora roku.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec