Pieczona dorada

Pyszna, zdrowa pieczona ryba, dobrze doprawiona. Świetnie smakuje z surówką z papryką, cebulą, bazylią i rzodkiewką!



Składniki:
2 dorady,
przyprawy: sól, pieprz cytynowy, bazylia, oregano, imbir
2 gałązki koperku

Przygotowanie:
Ryby muszą być ypatroszone, wyczyszczone z łusek, u mnie także bez głowy.
Ryby posypujemy z obu stron i środku przyptawami,
W środek ryby wkładami po gałązce koperku.
Odkładamy na 30 minut.

Zawiajmy w folię aluminiową.

Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 25minut.



Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec