Pyszna, zdrowa pieczona ryba, dobrze doprawiona. Świetnie smakuje z surówką z papryką, cebulą, bazylią i rzodkiewką!
Składniki:
2 dorady,
przyprawy: sól, pieprz cytynowy, bazylia, oregano, imbir
2 gałązki koperku
Przygotowanie:
Ryby muszą być ypatroszone, wyczyszczone z łusek, u mnie także bez głowy.
Ryby posypujemy z obu stron i środku przyptawami,
W środek ryby wkładami po gałązce koperku.
Odkładamy na 30 minut.
Zawiajmy w folię aluminiową.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 25minut.
Składniki:
2 dorady,
przyprawy: sól, pieprz cytynowy, bazylia, oregano, imbir
2 gałązki koperku
Przygotowanie:
Ryby muszą być ypatroszone, wyczyszczone z łusek, u mnie także bez głowy.
Ryby posypujemy z obu stron i środku przyptawami,
W środek ryby wkładami po gałązce koperku.
Odkładamy na 30 minut.
Zawiajmy w folię aluminiową.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 25minut.
Komentarze
Prześlij komentarz