Szybkie danie do przygotowania: w domu i na świeżym powietrzu ;)
Składniki:
3 duże filety miruny ze skórą,
łyżeczka pieprzu cytrynowego,
2 łyżeczki oregano,
łyżeczka imbiru
Przygotowanie:
Rybę posypujemy przyprawami.
Grillujemy: na grillu tradycyjnym w folii aluminiowej lub przez około 10 minut, na grillu elektrycznym około 3-4 minut po każdej ze stron - w zależności od grubości ryby).
Podajemy z mieszanką warzyw.
Składniki:
3 duże filety miruny ze skórą,
łyżeczka pieprzu cytrynowego,
2 łyżeczki oregano,
łyżeczka imbiru
Przygotowanie:
Rybę posypujemy przyprawami.
Grillujemy: na grillu tradycyjnym w folii aluminiowej lub przez około 10 minut, na grillu elektrycznym około 3-4 minut po każdej ze stron - w zależności od grubości ryby).
Podajemy z mieszanką warzyw.
Pysznie wygląda ta ryba. Akurat mam w lodówce dorsza, więc spróbuję tego dania.
OdpowiedzUsuńW przepisie jet miruna, ale można dodać innej ryby?
OdpowiedzUsuńTak może być każdy inny filet z ryby 😊
Usuń