Salsa pomidorowa

Szybki dodatek do ryby, karkówki, kurczaka, na kanapkę, na grilla...




Składniki:
3 duże pomidory
cebula czerwona
2 ząbki czosnku
3 łyżki świeżej posiekanej kolendry
sok z połowy limonki
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w małą kostkę.
Cebulę również kroimy w drobną kostkę, czosnek przecieramy przez praskę.
Dodajemy do pomidorów wraz z kolendrą, sokiem z limonki, solą oraz pieprzem.
Mieszamy.



Komentarze

  1. Proste i pyszne. Zapraszam Cię kochana do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2018! Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie, zdrowo i kolorowo :) super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje smaki. Bardzo lubię takie pełne witamin dodatki :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz