Czekoladowe placki bananowe

Placuszki bez maki i cukru - puszyste i słodkie. Szybkie i łatwe w przygotowaniu.





Składniki:
duży dojrzały banan,
duże jajko,
czubata łyżka płatków owsianych,
3 łyżki mleka,
łyżeczka kakao

owoce do dekoracji: banan, pomarańcza
opcjonalnie: cukier puder do dekoracji

Przygotowanie:
Płatki moczymy w mleku przez ok 20 minut.
Banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy jajko, płatki oraz kakao.
Blendujemy na jednolitą masę.

Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez około 1 minutę z każdej strony - na jednego placka dwie łyżki masy.

Podajemy z owocami.




Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec