Jajka faszerowane pastą rybną ze śledzia to świetny dodatek nie tylko na świąteczny stół.
Składniki:
3 duże jajka,
śledź w pomidorach - puszka,
łyżka majonezu,
2 plasterki cebuli,
sól, pieprz
plasterki rzodkiewki oraz pietruszka do ozdoby
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtko.
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę dodajemy do ryby wraz z żółtkami i majonezem.
Za pomocą widelca rozdrabniamy wszystko.
Na koniec możemy dodać szczyptę soli oraz pieprzu.
Wypełniamy białka pastą rybną.
Ozdabiamy plasterkami rzodkiewki i pietruszką zieloną.
Składniki:
3 duże jajka,
śledź w pomidorach - puszka,
łyżka majonezu,
2 plasterki cebuli,
sól, pieprz
plasterki rzodkiewki oraz pietruszka do ozdoby
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.
Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtko.
Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę dodajemy do ryby wraz z żółtkami i majonezem.
Za pomocą widelca rozdrabniamy wszystko.
Na koniec możemy dodać szczyptę soli oraz pieprzu.
Wypełniamy białka pastą rybną.
Ozdabiamy plasterkami rzodkiewki i pietruszką zieloną.
Bardzo lubię jajka faszerowane, ale takich z pastą rybną jeszcze nie jadłem! Wyglądają naprawdę pysznie :)
OdpowiedzUsuńPolecam zrobić jeszcze przed Świętami;)
Usuń